Nyhetsbrev


Skriv in din mailadress så skickar vi senaste nytt.

Holmen Studio

Behöver du en gedigen studioinspelning eller räcker en demo? Vår studio är välutrustad och kan spela in det mesta. Läs mer »


Ringsignaler

Ladda ner gratis! »
BOLLNÄSBYGDENS SPELMANSLAGHälsingland är rikt på traditioner. Folkmusik och dans är en naturlig och levande del i kulturlivet. Här finns Bollnäsbygdens spelmanslag. I den lilla staden Bollnäs samlas varje måndagskväll ett 50-tal spelmän, barn, ungdomar och vuxna. Den yngsta är 12 år, den äldsta 76... Alla har de olika infallsvinklar och syn på sina liv och musiken. Ömsesidig öppenhet och respekt har skapat förståelse för varandras olikheter. Alla ser kraften och styrkan i att vara olika. Gemenskapen har bildat grogrund för mindre grupper. Ungdomar lämnar bygden för att studera och söka jobb men återvänder till platsen där allt började. Man minns och spelar tillsammans, som vänner för livet.

Bollnäsbygdens spelmanslag bildades 1949 och är Hälsinglands äldsta spelmanslag. En unik kommunal Kulturskola har skapat grund för tillväxten. Genom åren har det i kölvattnet av spelmanslaget växt fram flera uppmärksammade folkmusikgrupper. Med sin storlek och sitt nytänkande har laget låtit tala om sig över hela landet. Musiken är en blandning av gammalt och nytt. Knätofs och fiol ihop med rökmaskin och distad elgitarr. Folkmusik är dansmusik och den kommer att vara levande så länge det finns fötter som rör sig.Utgivna CD-skivor

Så länge fötterna rör sig
Läs mer och lyssna! »