Nyhetsbrev


Skriv in din mailadress så skickar vi senaste nytt.

Holmen Studio

Behöver du en gedigen studioinspelning eller räcker en demo? Vår studio är välutrustad och kan spela in det mesta. Läs mer »


Ringsignaler

Ladda ner gratis! »
SANDVIKENS SPELMANSLAG

Sandvikens Spelmanslag utanför stallet i Svabensverk. Bertil Persson leder. Mari Rickardsson, Anders Lindborg, Sture Gustafsson m fl.
Sommarkväll och dans i bystugan. Omgiven av fyrtio spelkamrater, befinner man sig i ett surrande dön och Ockelbogubbarnas favoritpolska lyfter mot taket. Dansarna flyger fram i svärmar på golvet. Har man upplevt det några gånger är man fast, spelmanslagsberoende.

Kanske var det detta som föresvävade Lasse Hillström och Lennart Östblom när de en tidig höstkväll år 1976 bjöd in till en spelträff i uddstugan vid Högbo för att starta Sandvikens Spelmanslag. Intresset för att spela till dans väcktes något år senare och vi arrangerade bygdedanser i Ytterbyn. Under ett decenium var det en given ngelägenhet för landskapets spelmän och dansare. Efter turnéer i grannländerna och i mellansverige växte tuppkammen till sig. Nu var vi snart bäst i världen och det var dags att spela in en skiva.1987 var året, det övades och drillades hemma i köken. Helgkurser arrangerades flera gånger i veckan, lagträningarna höll på till midnatt och tre spelledare hade gått in i väggen innan midsommar. Fliten var enorm. Men inga träd tillåts växa till himlen i Sandviken, det sket sig, hä duger int´, sa spelledaren, de bi´r inge´. Så har vi då varje sommar generat tvingats svara intresserade skivköpare att den är på gång. I sjutton års tid........MEN NU´LÅ

Kontakt och bokningar

Anders Lindborg tel 026-292102

Hemsida

Besök Spelmanslagets egen hemsida http://spiham.no-ip.info/~spelmanslaget/

Utgivna CD-skivor


Men nu´lå
Läs mer och lyssna! »