ANDERS KRÅKAN ÅGREN – Lille Fille

 

05-220fille1. Vykort
2. Frys till is
3. Lille Fille
4. Rock’n’Roll
5. Roboträkna
6. Tack!
7. Kapten Blodfot
8. Fiskläsk
9. Korv Reggae
10. Tandlös Krokodil
11. Husdjur
12. Vassa Vesslan
13. Jag Är Sjuk!
14. Vi gör som djuren
15. Gunnar
16. Vitamin
17. Sovagottsång


Tidningen föskolan:

Jag är lite extra stolt att presentera den här skivan, eftersom Anders är från ”min” stad, Sandviken. Han är kanske redan bekant för många: som Kråkan i ”Mamma Mu” har han roat oss länge. Anders har turnerat mycket runt förskolor och skolor här hemma, bland annat som ”Smören” tillsamans med ”Rabarbro”, ett färgstarkt par som är väldigt uppskattade av barn och vuxna. Flera låtar på skivan känns igen från den föreställningen, till exempel ”Kapten Blodfot” och ”Vykort”.

Anders gillar att leka med ord och mycket inspiration kommer från hans egna barn. Många sånger är glada och sprittandee och med texter som överraskar med en ”knorr”. På konserterna är det mycket rörelser och andra kativiteter till låtarna, och det går ju onte att se på skivan, men med lite fantasi kan barnen själva hitta på roliga röelser. Bland de 17 sångerna tycker jag särskilt om ”Rock ’n’ Roll” och ”Korvreggae”. Visst är det roligare att ha en skiva om man hört musiken live, men den här är ett bra köp ändå. Säkert!

kaptenblodfot

Gefle Dagblad
Anders Ågren från Sandviken har humor, han bjuder in barnen i en mysig musikvärld där de får bekanta sig med allsköns lustiga figurer. Han har ett relativt svårt språk, men han ror iland många svårare skämt på ett lysande sätt, han får barnen att känna sig smarta när de förstår. Dock verkar det som om Ågren inte tror detta om sig själv, genialiska skämt varvas alltfår ofta av plumpa kiss- och bajsskämt. Varför detta tjat om avföring?

Barn är mer komplexa än så, barn behöver inte lyssna på en skiva för att höra någo som säger bajs eller snopp, det kan de ju säga alldeles själva. Något de däremot ofta inte kan är att skriva schyssta poplåtar om andlösa krokodiler och oönskade julklappar. Ågren borde ännu mer försöka tillföra något i barns liv istället för att gå ner på en nivå som är under deras egen, han är ju helt lysande när han bara vill.