EIWOR KJELLBERG BAND – Soulscreen

 

HOLMCD-41_8sBooklet4+4.indd1 SOULSCREEN
2 FRID
3 PÄRLEMOR
4 LYCKANS LAND
5 OÅRSWINTER
6 ELINORS POLSKA
7 I VÄNTAN PÅ ATT LIVET SKA TA FART
8 HALVNAKEN
9 SIGNEPOLSKAN
10 SKÄSTRA BRUDMARSCH
11 FULPLUMPEN
12 GULLMARSCHEN
13 FESTIVALPOLSKA
14 NÖJD
15 MARIA & MICKES BRUDMARSCH
16 HÅNGELPOLSKA
17 KYRKVALS
18 HULTENS LÄNGTAN
19 SALOONSCHOTTIS
20 FARWELL
21 VÅGEN

Denna CD spelades in under sex dagar i april 2012 på Stallet, Stenegård i Järvsö. Det kändes liksom självklart att inspelningen skulle ske i den lokal som i nästan tio års tid utgjort basen för Eiwors arbete med Hälsinge låtverkstad – ett historiskt och banbrytande arbete som för en betydande framtid säkrat återväxten av unga musiker, likväl som bevarandet av folkmusik- traditionen. För att inte tala om vad verksamheten gjort för alla deltagande ungdomars personliga växande och känsla av gemenskap.

 41-200eiworhpen

Det här är förstås en samling mycket personliga låtar som Eiwor komponerat under ett antal år. De handlar om allt från bröllop och fest till vänskap och eftertanke. Men hur kan man presentera Eiwors konstnärskap utan att nämna hennes yrkesroll som ledare för Hälsinge
låtverkstad? För när det gäller Eiwor så hör liksom allt ihop.Alla som har turen att träffa henne möter en av de mest ödmjuka och varma människor jag känner. Men hon har ibland en tendens att glömma bort sig själv i sitt engagemang för andra. Därför är jag glad att få ha medverkat till denna produktion där Eiwors fantastiska kompositioner och fiolspel står i fokus. För mig innehåller denna CD all den skönhet, värme, energi och humor som är Eiwor Kjellberg.

/Pär Engman

 

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.