LISA BJÖRÄNGE – I´m coming home

 

37-220lisabjrnge1. Let go
2. Afraid
3. Close to you
4. Reality
5. Blackbird
6. I’m coming home
7. What a wonderful world
8. My other half
9. I’ll never fall in love again
10. The way out
11. Eyes of happiness
12. You finally can breathe
13. Sov i ro

Lisa Björänge – vocals
Mattias Windemo – electric and acoustic guitars
Klas Toresson – Tenor Saxophone
Pär-Ola Landin – Double Bass
Jon Fält – Drums

Recensioner

Lisa Björänge övertygar med debutskivan I’m coming home. Med sin ljusa röst klättrar hon lätt och elegant längs skalorna, gärna i frän dialog med Klas Toresson som med sitt stötiga tenorspel liksom sätter punkt med varje ton. Sin mindre ortodoxa sida visar sångerskan främst i de egna kompositionerna. Hon är mer publiktillvänd i popstandards som What a wonderful world, med vackert och eftertänksamt gitarrspel av Mattias Windemo, och Beatles älskvärda pekoral Blackbird som Lisa Björänge ger oanade djup. Så pendlar hon mellan det omedelbart vackra och mer reflekterat paradoxala skönhetsbegrepp. Betyg 4 av 5.
Magnus Eriksson, SvD, 2012-10-03

37-170lisabjrngespegling

JAZZ. Det är som ett ymnighetshorn. Begåvade svenska jazzsångerskor pluppar ut en efter en med stämmor så vackra och välljudande att ordet överväldigad är det ord som återstår. En i raden som imponerar på sin debutskiva är Lisa Björänge, född och uppvuxen i Sandviken. Det är förövrigt nästan hela det musikergäng som finns bakom henne på plattan: Mattias Windemo (gitarr), Klas Toresson (tenorsax) och Jon Fält (trummor). Det är bara basisten Pär-Ola Landin som kommer ”norrare” ifrån (Hälsingland). Samtliga i bandet, inklusive Lisa Björänge själv har figurerat i många sättningar och lysande konstellationer i jazz- och folkmusiksammanhang.

Det hörs och märks i låtlistan att Lisa själv, trots att det är en debutskiva, har en hel del på fötterna. Av skivans tretton spår har hon skrivit alla utom fyra, dessutom med hög kvalitet. Och som sagt, hon sjunger så det knottrar sig: karaktärsfullt, med full behärskning och vackert omfång med poetisk ton. Det kan nästan inte bli bättre. Ett av årets genombrott faktiskt. Extra plus förstås för den kvartett som lyfter henne till de höjderna. Betyg 4 av 5.
Stefan Nilsson, Nerikes Allahenda